Saturday, 22 December 2012

Hujung Disember

8 Safar 1434 Hijrah

Assalamualaikum

pejam celik pejam pejam celik, jap je dah nak naik sekolah balik ni..tinggal seminggu lebih je kan??
hmm..keje umah pun mpm dah bagi,manual sume dah print tapi tu lah,daya tenaga nak mencari maklumatnye tu haaa..aduh,sangat lemah semangat edenJ

haaaa,dah nak habis cuti sekolah,kite baru nak pegi bejalan-jalan..ayah ngan mama nak bwk pegi Melaka je..pegi sekali dgn keluarga adik-adik ayah..sewa 1 rumah je kat sana..

aktiviti semalam plak,bila ikut ayah pegi kebun tepi rumah ni,petik pulasan dan ayah membakar rumah kerengga yang semakin banyak membiak kat pokok tu..yang abang plak sibuk kutip telur kerengga yang jatuh ke tanah tu..

ayah bakar rumah kerengga


telur kerengga



permukaan pulasan yang mempunyai tona tidak sekata

5 comments:

  1. slm kenal dan slm thn baru 2013!suka words kat profile tu "tapi jgn panggil saya Nora Danish" ^*

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal dan trima kasih sbb sudi mnambah kawan oke :):)

      Delete
  2. first time tgk telur kerengga..besar tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite pun first time gak tgk telur kerengga tu,agak menggelikan..heee

      Delete