Friday, 12 October 2012

Percubaan STPM VS Jalan - Jalan (Part I)

26 Zulkaedah 1433 hijrah

Assalamualaikum sume..
Actually,bila bru done with trial stpm sem 1.. last day semalam paper geo,lagi 1 grup ambk subjek sastera..bleh tahan susah soalan geo tu.. dah soalan pn susah,apetah lagi nk jwbnye kn..stres gak r sebab dah last paper kan,malas r nak bace bagai,cincai2 sudah..haha tgk mrkh cm ne nanti,gerenti pointer turun mendadak punye..
Okeyokey..bukak story lain ye..
Bila nak cite,pada 27-29 September,seminggu sblum trial hari tu,3 bas bdk2 tingkatan 6 atas & bawah ade pg 1 program kt Rompin Beach Resort,Pahang. Kire cam kem motivasi gak,tpi lbh bnyk acara santai je.. main pantai,main pasir..
Hari ke-2 kt sane,ade bwt annual dinner skali tw.. Tema : pink+biru+hitam. Ade artis2 bwt psembahan lg..memamg meriah .. 
 okey.. ni muka bdk2 laki 6bawah yg sangat kebosanan dan perlukan belaian..haha
tak dak ah,dorang ngah panik kot sebab pakcik yang sepatutnye pandu bas ktorang ke Rompin tak sampai2.."korang risau gak kt pakcik tu ek??"tapi dorang tetap sabar tunggu walaupun kene tunggu 1 jam sebelum gerak kan..
*muka afiq(paling kanan) tu tak puas hatikah??* 
k ktorang gerak kol 9 lbih dan sampai sane dlm kol 2 lbih..patut bleh sampai awal tpi benti makan bagai.. sampai je sane,kne masuk dewan putra,terus mulekan progam pertame iaitu ice breaking(bagi2 kumpulan r).. setiap kumpulan 11 ahli,kene cipta name,tagline..tah pape.. grup bila Genius Team.. ketua:along. ahli:kak zie,kak mar,nora.nafizah,aishah,alan.pi'e,bila..dlm kol 4 siap,masuk chalet hantar beg2 brg sume..bila satu bilik ngan nora,analiza dan midah. bilik kitorang mengadap pantai tapi tak bleh ssuke hati je g pantai k..
chalet: 1 bangunan ade 4 bilik..

petang tu bine istane pasir..ade grup yg menang tapi tak ingat r grup mane.. siap acara bine istane,ktorang blik bilik dan bersiap untuk solat maghrib+bace yaasin+solat hajat+solat isyak..siap dlm kol 10 then blik bilik dan tidur..

hari ke-2
bangun awal untuk solat jemaah sesame..pas tu jogging dan pas tu lagi dapat makan..lepas makan,blik ke kwsn pantai utk bwt khidmat masyarakat iaitu kutip sampah sekitar pantai..dah penat tu,sampai petang ade kelas subjek pengajian am dengan cikgu Kosnan..habis je kelas,ktorang balik bilik dan bersiap untuk majlis malam pulak..

untuk mjlis annual dinner,will be continue in next entry k..tata.. Assalamualaikum.. 

sayangsayangsayang
NNSBB

No comments:

Post a Comment