Wednesday, 31 October 2012

Last Minute

15 Zulhijjah 1433 hijrah

Hai Assalamualaikum sume..
gagahkan diri jgak nk update even sedang bermalas - malasan~
korang..korang..isnin minggu depan(5/11) sampai (8/11),dah start STPM penggal 1..tggl bpe hari je lagi ek..skrg blum rase lg r..ahad nanti kot bru trase kan kelam kabut tu..
walaubagaimanapun kan,bila hrp dpt bwt yg terbaik sbb nk up lg pointer berbanding trial hari tu.. 
ok lah,nak gerak dulu ni..kang tertinggal flight plak.. Insya - Allah,ade rzeki kte jmpe lg..

*ok muka main peranan penting ye a.k.a risau nak exam dah..
tata titi tutu
sayangsayangsayang
NNSBB 

Tuesday, 30 October 2012

Percubaan STPM VS Jalan - Jalan (Part 2)

14 Zulhijjah 1433 hijrah

Hai sume..Assalamualaikum..
entry kali ni nak sambung entry part 1 yg lepas..
k majlis annual dinner mlm tu memg meriah,lgpn bila memg tk pnah sertai mane2 majlis annual dinner sblum ni kan.. ok,mlm tu majlis mule dlm kol 8.30pm..mulekan dgn bacaan doa..dh lepas doa bru ade show retis Datuk Menteri.. 
mlm tu sume baju yg d'gayekan sngt gemilang..mklumlah,ikut tema katenye..
"PINK BLUE BLACK"
sara,wani,aishah,ana,midah,nora dandandan bila..

dayana,arin,emma dan nafizah
kembar kte mlm tu..cube teka ape yg kembar kt dorang ni???

Antara yg bwt prsembahan mlm tu ialah : 
Fieza Ramli
artis yg d'terbangkan khas drpd "Los and forget"
jgn mrh fiza..
izun pun bwt persembahan mlm tu
mase ni dinner mkn nasi goreng, udang bakar, ayam bakar n ape lg ek..lupe r..tpi memang knyg sngt mlm tu.. nk tdo pn prut dh berat..

dlm kol 11 gitu lah,majlis bersurai setelah tamat acara sampai2 hadiah kt pmenang..
then,balik bilik dan turu..
esoknye ktorang dh gerak balik,tpi mase dlm pjalanan balik,singgah mersing jap.. bli kropok..
dalam kol 7 pm,ktorang sampai skolah dah.. penat sangat,nampak kete ayah drpd jauh,rase sngt gembire sebab rindu sngt..dah 3 hari tk jmpe kn.. 
hmm,smpai cni je..kte jmpe next entry ye.. sayangsayangsayang anda..trime kasih sbb sudi bace blog ni.. 
tata titi tutu
Assalamualaikum w.b.t.

sayangsayangsayang
NNSBB

Friday, 12 October 2012

Percubaan STPM VS Jalan - Jalan (Part I)

26 Zulkaedah 1433 hijrah

Assalamualaikum sume..
Actually,bila bru done with trial stpm sem 1.. last day semalam paper geo,lagi 1 grup ambk subjek sastera..bleh tahan susah soalan geo tu.. dah soalan pn susah,apetah lagi nk jwbnye kn..stres gak r sebab dah last paper kan,malas r nak bace bagai,cincai2 sudah..haha tgk mrkh cm ne nanti,gerenti pointer turun mendadak punye..
Okeyokey..bukak story lain ye..
Bila nak cite,pada 27-29 September,seminggu sblum trial hari tu,3 bas bdk2 tingkatan 6 atas & bawah ade pg 1 program kt Rompin Beach Resort,Pahang. Kire cam kem motivasi gak,tpi lbh bnyk acara santai je.. main pantai,main pasir..
Hari ke-2 kt sane,ade bwt annual dinner skali tw.. Tema : pink+biru+hitam. Ade artis2 bwt psembahan lg..memamg meriah .. 
 okey.. ni muka bdk2 laki 6bawah yg sangat kebosanan dan perlukan belaian..haha
tak dak ah,dorang ngah panik kot sebab pakcik yang sepatutnye pandu bas ktorang ke Rompin tak sampai2.."korang risau gak kt pakcik tu ek??"tapi dorang tetap sabar tunggu walaupun kene tunggu 1 jam sebelum gerak kan..
*muka afiq(paling kanan) tu tak puas hatikah??* 
k ktorang gerak kol 9 lbih dan sampai sane dlm kol 2 lbih..patut bleh sampai awal tpi benti makan bagai.. sampai je sane,kne masuk dewan putra,terus mulekan progam pertame iaitu ice breaking(bagi2 kumpulan r).. setiap kumpulan 11 ahli,kene cipta name,tagline..tah pape.. grup bila Genius Team.. ketua:along. ahli:kak zie,kak mar,nora.nafizah,aishah,alan.pi'e,bila..dlm kol 4 siap,masuk chalet hantar beg2 brg sume..bila satu bilik ngan nora,analiza dan midah. bilik kitorang mengadap pantai tapi tak bleh ssuke hati je g pantai k..
chalet: 1 bangunan ade 4 bilik..

petang tu bine istane pasir..ade grup yg menang tapi tak ingat r grup mane.. siap acara bine istane,ktorang blik bilik dan bersiap untuk solat maghrib+bace yaasin+solat hajat+solat isyak..siap dlm kol 10 then blik bilik dan tidur..

hari ke-2
bangun awal untuk solat jemaah sesame..pas tu jogging dan pas tu lagi dapat makan..lepas makan,blik ke kwsn pantai utk bwt khidmat masyarakat iaitu kutip sampah sekitar pantai..dah penat tu,sampai petang ade kelas subjek pengajian am dengan cikgu Kosnan..habis je kelas,ktorang balik bilik dan bersiap untuk majlis malam pulak..

untuk mjlis annual dinner,will be continue in next entry k..tata.. Assalamualaikum.. 

sayangsayangsayang
NNSBB