Friday, 12 February 2016

Dia

Assalamualaikum
Ku rindu kenangan itu. Semoga semuanya baik2 saja. Dan Allah permudahkan jalan kita. Biar jauh mana Allah pisahkan kita, andai ini takdirnya. In shaa Allah bersatu jua.
Juna & Abil

Saturday, 16 May 2015

Saya kat sini wakkk?

Assalamualaikum
Uhuiiiii
Alhamdulillah, second entry untuk tahun ni.
Sebenarnya banyak perkara dah terjadi dan sangat rindu nak menaip blog, tetapi banyak kekangan dan tahap kemalasan yang melimpah ruah, Abil batalkan niat nak menaip.
So here we go!

KOLEJ TEKNOLOGI ALPHA (KTA)

Alhamdulillah, dah sem 2 peringkat ijazah kat sini. Ambil jurusan Pentadbiran Perniagaan. Sebenarnya banyak halangan nak masuk kolej ni dulu, yang ni yang tu semua tak setuju sebab ada yang kata tak pernah dengar nama kolej ni, termasuklah cikgu Abil kat sekolah menengah nun. Abil pilih study kat sini sebab Abil rasa jiwa Abil kat sini, walaupun infrastruktur tuu boleh kata ehem ehem lahh, tapi keadaan sekeliling kat sini sangat selesa. Okay, kolej ni ada kat Seremban 2, 
Seremban. Dan jurusan Abil ambil sekarang ni adalah kolaborasi antara KTA dan UUM. 

dari kiri : Abe, Ain dan Abil

Serba oren kan? Ni masa Abil join team TM, dan bertugas sebagai TM Authorised Reseller. Berkesempatan untuk ikut sekali jee, ada member lain dah buat duit pun dengan kerja ni. Cuma advance dorang tu pandai bahagikan masa, Abil ni takut tak boleh buat sebab still study dan Abil ni agak failed kalau banyak sangat kerja nii, haaa kann.

  




The New Me

Assalamualaikum, 
setelah sekian lama
I'm backkkkk!
As a new person and new name
"ABIL"
Ya Allah, alhamdulillah atas segala kurniaan-Mu
Masih diberi nafas dan kehidupan yang semakin baik
Ada yang merindui diri ini takk?
Hehehehee
Just kidding!

me and my bae, Pidott
Kami masih bersama sejak 10 tahun lalu
Terima kasih Kak Fida!
Muchh love!